Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami samochodowymi iParts.pl

byq84

Megane IV phI czujniki TPMS w Megane IV

Recommended Posts

1 godzinę temu, konwil napisał:

Ponoć, że w tej Toyocie on nie miał też wartości ciśnienia pokazywanej w kokpicie.

Potwierdzam.

1 godzinę temu, konwil napisał:

w nowym służbowym Aurisie po pół roku, podczas "zimnych" poranków baterie zaczęły nie domagać i wyskakiwał błąd, ale nie czujnika - tylko ogólny, z ciśnieniem

Nie potwierdzam. Chyba, że chodzi o to, że mu ciśnienie spadło. To potwierdzam, ustawia się wartości graniczne poniżej których ma się włączyć i zapala się kontrolka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Nie, nie - chodziło o to - jak widać niejasno napisałem, albo nie czytacie m/wierszami :D - że po 6 m-cach bateria mu zdechła i świecił się alarm na desce, ale nie że błąd czujnika, ale że właśnie gdzieś być może nie ma powietrza. O ile dobrze to zinterpretowałem, to wolę system Renault :)

Edytowano przez konwil

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dnia 20.11.2018 o 04:45, Rav84 napisał:

Jaki jest nr katalogowy czujników do M IV? I czy są zamienniki? 

 

Nr fabryczny: 40 70 04C B0B, kupowałem w zeszłym roku na alledrogo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Kupiłem w kwietniu na all...o za 400 zł nowe oryginalne 407004CB0B. Nick sprzedawcy: opony-felgi1985.

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

No dobra Panowie,

I ja mam teraz pytanie może trywialne,  ale jeżeli zrobię tylko przekładkę opon z letnich na zimowe ale na fabrycznych alusach to rozumiem, że wtedy błąd się nie zaświeci i również będzie pokazywał mi komputer ciśnienie na każdym kole ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Teoretycznie powinno być ok a jak nie to reset komputera

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
29 minut temu, Azol napisał:

No dobra Panowie,

I ja mam teraz pytanie może trywialne,  ale jeżeli zrobię tylko przekładkę opon z letnich na zimowe ale na fabrycznych alusach to rozumiem, że wtedy błąd się nie zaświeci i również będzie pokazywał mi komputer ciśnienie na każdym kole ?

Nie nie będzie żadnego błędu.Czujniki pokazują wtedy tak jak powinny.Sama zmiana opon niczego nie zmienia i wszystko działa :-D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

U mnie raz po wymianie wyskoczyło "przebita opona", pomógł reset czujników.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dnia 19.11.2018 o 19:40, pit-men napisał:

Tak jak jest napisane w stopce Captur 1,5.

Przecież w zapasie nie ma czujników i da się jeździć ,więc podejrzewam ,że błędu na stałe nie zapisze .

Jeździłem przez dwa tygodnie na zapasie i oczywiście błąd na desce był. Po wymianie na koło z czujnikiem serwis trochę się namęczył żeby czujnik "zaskoczył". Mówili, że czasem tak się dzieje. Nie wiem dlaczego tak się stało, felga była malowana i zawór z czujnikiem na te dwa tygodnie był wykręcony.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Panowie po założeniu kół bez czujników jest taki oto efekt na desce rozdzielczej

(nic nie pipczy).

Czekam na czujniki do drugich felg i na razie są koła zimowe bez czujników.

20181122_104056.jpg

Dobra to teraz pytanie - czy takie czujniki będą współpracowały z Meganką

czujniki

Edytowano przez MarcinDe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wątpię, że będą działały. Raz że to chińszczyzna, a po drugie, czujniki z Meg III nie działają w IV. Muszą byc konkretnie czujniki dedykowane do auta

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

No właśnie ja mam takie same obawy  - co do dopasowania modelowego.

Bo to że to chińczyki to nie robi dla mnie żadnej różnicy - oryginały z salonu też są w Chinach produkowane.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Niby produkowane w Chinach, ale połowa części z aliexpress potem nie działa, komp ich nie wykrywa. Te z linku wg mnie nie zadziałają

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Z allieexpres z opisu nie ma na liście Megane i Talisman. więć nie zadziała pewnie. a koszt 180 zł w przeliczeniu plus wysyłka plus cło i vat ci naliczą i wyjdzie nieopłacalnie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać odpowiedź i zarejestrować się później. Jeżeli posiadasz już konto, zaloguj się teraz, aby powiązać odpowiedź ze swoim kontem.

Gość
Odpowiedz...

×   Wkleiłeś treść z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Only 75 emoji are allowed.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wklejać zdjęć bezpośrednio do edytora. Wgraj lub dodaj zdjęcie z adresu URL.


×
×
  • Utwórz nowe...