lubowitz78 Opublikowano 4 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 Niestety tak to jest jak się kupuje auto" bida edyszyn". Mi tam nic nie skrzypi nic nie trzeszczy-wszystko jest na tą chwilę ok. Tani i dobry może być co najwyżej ryż z biedronki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepanb Opublikowano 4 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 miałem wiele nowych aut, a moje renault to grandtour w dieslu z pełnym wyposażeniem (full), za (niepodając cen) sto kilka dziesiąt tysięcy... czy to jest "bida edyszyn" @lubowitz78 ? w tej cenie miałbym bwm active tourer który jakościowo jest 100x lepszy, wiem bo moja siostra ma takiego 4 latka (salon smorawiński poznań) i jest świetny w porównaniu z "reno"... bardzo żałuje zakupu, nie ma o czym rozmawiać.. pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubowitz78 Opublikowano 4 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 Nie pisałem do Ciebie szczepanb.Poza tym trzeba było kupić BMW a nie teraz pretensje do garbatego,że ma proste dzieci. Teraz to się każdy mądrzy-miałeś porównanie więc dlaczego nie kupiłeś BMW?? Ja nie kupiłem i nie kupię takiego auta z prostego powodu-auto klasy premium i utrzymanie klasa premium.Wszystko i na temat. Nie sztuka kupić konia-sztuka go utrzymać.A uwierz mi utrzymanie BMW do tanich nie należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 4 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 @szczepanb Moim zdaniem nie ma co się męczyć. Jeśli masz możliwość to po prostu sprzedaj ten samochód. Wiem, że sporo wydałeś i że auto sporo straciło na wartości ale szkoda zdrowia na wkurzanie się na samochód. Też mnie kusi BMW 3, Mercedes C klasy czy VOLVO s60 - powiedzmy 4-5 letnie - to mi mówi serce. Ale głowa mi mówi, ten samochód - też ma swoje przypadłości i druga kwestia nie stać mnie na utrzymanie takiego auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 4 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 (edytowane) Lubowitz tylko nie każdego stać na "full wypas"" Sam osobiście mam podobne podejście - bo "bida edyszyn" to jest tylko chwyt marketingowy. którego nie kupuje się bo w niej nic nie ma - ale niektórzy wolą nowy "bida edyszyn", niż kupić 2-3 letni "full wypas". Jest jeszcze jedna grupa - dostali takie auto jako służbówka. Szczepan co do BMW AT - proszę nie rozbawiaj mnie (kumpel ma takowego (kupowany nówka 2017), deska trzeszczy itp). Po drugie BMW to tylko seria 3 z dużą benzyną (a nie jakiś van z przednim napędem). Edytowane 4 Stycznia 2019 przez MarcinDe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszNS Opublikowano 4 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 (edytowane) @szczepanb Wydałeś na Megankę - jak sam piszesz - sto kilkadziesiąt tysięcy, a później się żalisz, że nie jest ona jak BMW. Pierwszy błąd to wydanie takiej kasy na auto tego segmentu. Megankę kupuje się na wyprzedaży rocznika za jakieś 80-90 tysięcy, a jeszcze lepiej młodą używkę za 50-60 procent ceny wejściowej. A po drugie, to czy ktoś zmusił Cię żeby kupić to auto? To była jakaś randka w ciemno czy co? ;) I z szacunku dla pozostałych forumowiczów, pisz proszę po polsku, bo nie da się tego czytać (znaki interpunkcyjne naszym przyjacielem są) Edytowane 4 Stycznia 2019 przez MariuszNS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubowitz78 Opublikowano 4 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 (edytowane) Ja podjąłem decyzję-zamiast kupić nowe wyposażone "ot tak se" jak dla mnie w ogóle-wybrałem niespełna dwu latka z pełnym wyposażeniem. To auto ma mnie cieszyć,a nie za każdym razem jak mam wsiadać to już z narzekaniem.Że to,że tamto,że sro-i tak w kółko. Wtedy wolę w ogóle nie mieć auta-co w moim przypadku jest niemożliwe.A to auto sprawia mi niesamowitą frajdę z jazdy i ogólnie jak do niego wsiadam ,uśmiech sam pojawia się na twarzy. Trzeba mierzyć siły na zamiary-mam takie auto na jakie mnie stać oraz najważniejsze na jego utrzymanie. Edytowane 4 Stycznia 2019 przez lubowitz78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 4 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 W sumie to zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz - jak na Megane IV Diesel można wydać sto kilkadziesiąt tysięcy (dla mnie sto kilkadziesiąt zaczyna się od 120 tyś). Skoro najdroższe jest GT i ono jest do wyjęci w środku roku po negocjacjach za 110-115 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa85 Opublikowano 4 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 Wydać stokilkadziesiąt tys zł na auto pokroju Renault to jest strzał w kolano, przy takich kwotach wchodzi się na poziom klasy premium pokroju Lexusa lub Volvo i innych. Poza tym, nie miałeś jazd testowych? Nie siedziałeś w tym egzemplarzu? Nie widziałeś jak jest spasowane i jakiej jakości są plastiki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 4 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 Przestańcie najeżdzać na kolegę, ma prawo być niezadowolonym. Przy zakupie auta często są emocje. Gdyby mnie było stać to rozważyłbym wydanie 130 -140 000 zł na Renault. Konkretnie Espace Intiale Paris. To auto na przynajmniej 7-8 lat. Jest uniwersalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubowitz78 Opublikowano 4 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 Nikt nie najeżdża.Tylko po co teraz te żale i smutki???Niech sam Sobie podziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ari1979 Opublikowano 4 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 6 minut temu, MarcinDe napisał: W sumie to zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz - jak na Megane IV Diesel można wydać sto kilkadziesiąt tysięcy (dla mnie sto kilkadziesiąt zaczyna się od 120 tyś). Skoro najdroższe jest GT i ono jest do wyjęci w środku roku po negocjacjach za 110-115 tyś. dokładnie to samo pomyślałem niech kolega się pochwali co kupił za sto kilkadziesiąt tysięcy. w profilu ma wpisane MIV 1.5dci, którego najdroższa wersja (Bose z EDC) kosztowała (cennikowo!) równe 100 900. Musiałby wziąć wszystkie dodatki i honorowo odmówić rabatu, żeby dobić do 110-115 tysięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayn Opublikowano 4 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 (edytowane) Ponad 100 tyś wywalić za ciasny, niski kompakt ???? Za te pieniądze kupuję się piękny, prze wygodny, wyróżniający się SUV.... Edytowane 4 Stycznia 2019 przez mayn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goku Opublikowano 4 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 (edytowane) W ostatnim czasie odwiedziłem dealerów większości popularnych marek i może wyda Wam się to nieco śmieszne, ale w kwestii jakości wnętrza (designu czy użytych materiałów, nie oceniam spasowania bo to najczęściej wychodzi dopiero po kilku latach) Meganka była w ścisłej czołówce: nowy Focus - dużo twardych plastików, wystający (zabawkowy) ekran, mało spójna stylistyka, latający na boki tunel środkowy, w całości materiałowa tapicerka nawet w topowej wersji (za ponad 100 tysięcy), brak nawiewów na tył (nawet w opcji) i30 - okropna plastikowa skorupa, czułem się jak w jakiejś "wannie", design tragiczny nowy Ceed - ścisła czołówka, w zasadzie nie miałem się do czego przyczepić poza "kiepskim" tunelem środkowym (nisko położony i bez regulacji podłokietnika - trzeba dokupić pakiet za kilka tysięcy, ale wtedy w "gratisie" dostajemy mnóstwo łatwo rysującej się fortepianowej czerni), nawiewy na tył tylko w opcji Astra - przód kokpitu w miarę OK, ale tunel środkowy wygląda jakby wprost przeniesiony z auta klasy B, stylistyka mnie nie urzekła ale to sprawa czysto indywidualna 308 - ścisła czołówka, ale "stare" zegary zdradzają wiek auta, szkoda że w faceliftingu Peugeot nie pokusił się o wirtualny kokpit, na minus brak dodatkowych nawiewów na tył (może są w opcji) Leon - stylistyka jak z poprzedniej epoki; pokrętła, przełączniki, lampki - wszystko to samo od niemal 10 lat, do tego sporo twardych/szarych plastików Golf - lider pod względem jakości, gdyby nie miał tyle fortepianowej czerni (która ładnie wygląda tylko wtedy, gdy jest nowa), po stylistyce widać też nieco wiek auta Część marek pominąłem, bo z uwagi na swoje "zakupowe" wymagania nie brałem ich w ogóle pod uwagę. W każdym razie na tle takiej konkurencji, Megane moim zdaniem naprawdę nie wypada źle. W środku jest sporo miękkich tworzyw, mamy ambientowe podświetlenie, lampki w podsufitce też dają ładne, białe światło. Do tego dodajmy nawiewy na tył (chyba w każdej wersji) czy obite chyba wszystkie schowki. Moim zdaniem ciężko znaleźć lepiej "wyposażonego" kompakta (wnętrze nowej Mazdy 3 będzie pewnie o niebo lepsze, ale i znacznie droższe). Być może Renault wypada gorzej pod względem spasowania, ale konkurencja pod tym względem też kuleje (patrz. Ford i latający tunel w nowym Focusie - przesuwa się przy niemal każdym dotknięciu kolanem, co jakiś czas poskrzypując). Edytowane 4 Stycznia 2019 przez goku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 4 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 Ja ma wykończenia piano black w aucie. Samochód ma 4 lata jeżdżą nim małe dzieci i pies. Nie ma żadnych rys które rzucałyby się w oczy a wyglada takie wykończenie super i nadaje autu sznyt :). masz zamiar owijać się papierem ściernym przed wsiadaniem ? Naprawdę ciężko to uszkodzić ;) szybko to rysuje się plastik na zegarach ale to w każdym samochodzie jaki miałem, nawet mikrofibra zostawia ryski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi