Meca Opublikowano 10 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 Diler ma do gdzieś, zauważysz jak usterka u Ciebie wystąpi i będziesz to naprawiał na gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrek337 Opublikowano 26 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 No ja 2 razy auto w ASO zostawiłem i na razie jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insaimz Opublikowano 28 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2020 Mi robili fuszerke dwa razy z głośnikami i dalej zaczęło cieknąć po dwóch latach. Gwarancja się skończyła ale podciągnęli pod źle wykonaną naprawę przez inny serwis. Wymienili uszczelki w głosnikach na jakieś zupelnie inne, nowe i dalej cieklo. Wymienili uszczelki przy szybach, zeby tak duzo wody nie wchodzilo, bo kanaly nie nadazaly odprowadzac i pomoglo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Super się czyta ale ja też kupiłem nowy w zeszłym roku i widzę że leje przez uszczelkę w tylnych drzwiach. Czytając to boję się oddać brykę do serwisu. Widzę że popełniłem wielki błąd kupując sobie nowy samochód renault megane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Składanie uszczelki głosnika jest na dole. Wypada w takim wyczuwalnym pod palcem wgłębieniu. Wystarczy tam dać silikon i po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Dnia 5.08.2020 o 14:27, Komarek napisał: Po co mnie przedrzeźniasz Dzięki ale czy muszę zdjąć boczek? bo samochód mam na gwarancji a jak czytam że tylko mogą gorzej zrobić to ręce opadają. Regulamin forum się kłania - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Tam. Trzeba zdjąć. Ale to proste. Zrobisz sam. Zajęło mi to w sumie 40-45min 2szt.drzwi. Efekt- 100% sukces. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Jest film jak to zrobić tzn jak ściągnąć tapicerkę https://m.youtube.com/watch?v=hmkozibvDnQ&list=PLxquOWxmZlPhFP_LM5RisBX61sIMHcZ2q&index=12&t=0s ale w 3:27 widać że zrywa jakąś spinkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Spinki są na wcisk. Jedna jest inna. Trzeba wcisnąć śrubokrętem i wyskoczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Oki mam wcisnąć ale co ten prostokąt w środku? Dostanę się do środka i pod głosowanikiem mam uszczelnić łączenie uszczelki w wgłębieniu. Normalne jest że woda dostaje się do drzwi ale nie rozumiem jak wydostaje się pod glosnikiem. Czy ten glosnik ma tylną obudowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 (edytowane) Glosnik jest na plastikowym dystansie. Spinka do wciśnięcia jest na górze , jako ostatnia. Trzeba wcisnąć zawleczkę i da się wyjąc spinkę. Inaczej urwiesz , takie coś jak z aukcji https://allegro.pl/oferta/spinka-tapicerki-drzwi-megane-iv-748169923r-8937079220?utm_medium=app_share&utm_source=facebook Często ludzie , a nawet serwisy to urywają. I składają bez tej spinki. Edytowane 6 Sierpnia 2020 przez Komarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Na zdjęciu widać głośnik i widać zacieki pod dystansem. Zastanawiam się czy czasem nie zalewa całego tego głosnika. W 126p nie było takiego problemu. Dokładnie w którym miejscu mam dać ten sylikon. Tylko nad tym nitem pomiędzy dystans a blachę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 U mnie ciekło w zaznaczonym miejscu . Możesz osilikonować cały dystans i cały głośnik. Nie zaszkodzi na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Z tym niezaszkodzeniem to bym nie był pewny - zaraz się okażę że w ten sposób utopi się głośnik. Kurde ja nie wiem jak oni to składają że jedni maja problem , a u drugich nie występuje - u mnie np. nie ma najmniejszego problemu z tym. A jestem taki uparty że specjalnie przy myciu ciśnieniówką waliłem po tych drzwiach ile wlezie (znaczy się po szybach) no bo tamtędy ta woda musi się dostawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 U mnie nie było problemu przez 3 lata. Pojawił się jesienią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi