Silverek Opublikowano 10 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 No właśnie nie pamiętam od kogo ostatnio brałem, a z tego co widzę to jest na allegro kilka osób sprzedających "oryginalne" wycieraczki. Kogo polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 10 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 Ja ostatnio brałem u Młodego, a wcześniej, w 2017, u Motostacji. I to te z Motostacji wytrzymały ca. rok i generalnie było OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordboss Opublikowano 10 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 Ja kupowałem w France-Car na Pocieszki w krk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 10 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 Tam też brałem wcześniej - sklep OK, ale ceny wyższe niż na Allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordboss Opublikowano 10 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 Jak odliczysz koszt wysyłki i to że masz pod razu to wychodzi taniej jak kupowanie z przesyłką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 10 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 @lordboss ja nawet blisko pracuję, ale zaparkować tam... No i to, że płatność tylko gotówką - no chyba, że się zmieniło. Ale OK, dzięki za cynk, bo prawie o nich zapomniałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordboss Opublikowano 10 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 Kartą płaciłem, z parkowaniem też nie miałem problemu Ja akurat mieszkam na południu miasta ale przy okazji podjechałem do nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turfel Opublikowano 10 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 14 godzin temu, pbet napisał: Decyzja i tak należy do Ciebie. Są zadowoleni, są mniej zadowoleni. Zadowolonych raczej jest więcej. Tym bardziej, że to komplet wycieraczek za 60 zł. Za tą cenę w markecie kupisz co najwyżej komplet jakieś firmy "krzaki". Firmę krzak to można kupić za 25pln, porządne już za 50pln się kupi zamiast podrobionych oryginałów. Np Visee 11 godzin temu, pbet napisał: Nie znajdziesz hybrydy z mocowaniem na bagnet jak w MIII. Są tylko z mocowaniem typu U (hak). Dość fajne, mam w służbowej Toyocie. Tak się składa, że obecnie mam heyner hybrid z mocowaniem do Megane. Wiec nie wprowadzaj ludzi w błąd. Co do samych wycieraczek pierwszy komplet wytrzymał mi około pół roku, teraz nowy po dwóch tygodniach zostawia 3 centymetrowy pasek wody na wysokości oczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 10 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 23 minuty temu, turfel napisał: Tak się składa, że obecnie mam heyner hybrid z mocowaniem do Megane. Wiec nie wprowadzaj ludzi w błąd. Ale fabrycznie czy z adaptera to mocowanie? Jak jak szukałem to nie było. Co to za marka ten Heyner? Może warto kiedyś spróbować. Ile już je masz i jak je oceniasz? Ile czasu i kilometrów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 10 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 Ja długo masz heyner hybrid? Bo mi założone w marcu i miesiąc temu skakały na szybie ale udało mi je zregenerować i już nie skaczą. Podejrzewam że wina upału które szybko starzeje gumy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 10 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 28 minut temu, turfel napisał: Co do samych wycieraczek pierwszy komplet wytrzymał mi około pół roku, teraz nowy po dwóch tygodniach zostawia 3 centymetrowy pasek wody na wysokości oczu. Czyli gorszy badziew od tych OE, a cena podobna, a nawet wyższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 10 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 (edytowane) 47 minut temu, pbet napisał: Co to za marka ten Heyner? Heyner to Alca, ma w bardzo bogatą ofertę wycieraczek samochodowych, kilka linii produktowych, nawet zimowe. https://www.heynermobil.de Edytowane 10 Grudnia 2018 przez Lelupi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 10 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 55 minut temu, Lelupi napisał: Heyner to Alca, Tą markę znam. Miałem kiedyś wycieraczki tej firmy. Były chyba ok. No więc nie pozostaje nic jak przetestować gdy obecne się skończą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turfel Opublikowano 10 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 1 godzinę temu, pbet napisał: Czyli gorszy badziew od tych OE, a cena podobna, a nawet wyższa. Za komplet płaciłem niecałe 40zł ,wiec cena do przełknięcia. Zwykłe szkieletowe Alca uwielbiam, zbierają dobrze i pół roku wytrzymują, a kosztują za sztukę max 10zł. Niestety do megane nie da rady ich założyć, wiec kupiłem Heynery które kiedyś spisywały się super w Vectrze C. Pierwszy komplet całkiem spoko, pół roku wytrzymały. Ale nowe zostawiają pasek wody, pasażera dalej zbiera spoko. Teraz chyba przetestuje Visee, komplet kosztuje troche taniej do OEM. W innym aucie się spisywały dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 10 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 Powiem Wam, że wkurzające jest takie testowanie na sobie. Ja z tego względu pozostaję przy oryginałach, bo akurat mnie się sprawdziły, a testy (jeszcze w poprzednich samochodach) kończyły się różnie. Mnie się akurat Alca kojarzy z budżetowym, niekoniecznie trwałym produktem - miałem kiedyś, chyba w Oplu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi