pbet Opublikowano 10 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 A tak z ciekawości. Pytał ktoś ASO ile sobie życzą za komplet? Czasami potrafią pozytywnie zaskoczyć. Ja mam od "Młodego" już drugi komplet i w sumie jestem z niego zadowolony. Raz na rok czy pół spokojnie mogę kupić wycieraczki i żal mi niczego nie ściśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emmo Opublikowano 10 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 Ja w kwietniu kupiłem na Pocieszki - i niestety po 3-4mies. zaczęła lewa skakać(od czasu do czasu) ale w taki sposób, że górna część wycieraczki sie składa tak jakby do dołu. Zawija się pod wycieraczkę - ciężko opisać. I wraz jeszcze raz dałem szansę ale kupiłem na Lea-Frauto(jeszcze nie założyłem) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 11 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 12 godzin temu, turfel napisał: Teraz chyba przetestuje Visee, komplet kosztuje troche taniej do OEM. Jeśli chodzi o Visee to niestety nie mogę o nich powiedzieć dobrego słowa, miałem je zamontowane w Passacie B6 i po 3 miesiącach zaczęła się guma rozwarstwiać. Podobno ten typ tak ma i to jest niestety ich bolączka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 11 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 Istotną sprawą jest również docisk ramienia. Ja co jakiś czas sprawdzam, czy >>sprężyny sprężynują<<, ponieważ miałem taki przypadek, że sprężyna nie dociskała i właśnie wycieraczka kierowcy na wysokości oczu nie ścierała. Wystarczy lekko psiknąć/smarnąć. Sprawdźcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 11 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 @konwil a widzisz, na to akurat nigdy nie zwróciłem uwagi. Będę musiał to u siebie zweryfikować. Czym psikasz tą sprężynę? Wystarczy jakiś zwykły smar? Dzięki za podrzucenie pomysłu. Zaraz się okaże, że pół forum ma problem z wycieraczkami nie dlatego, że są to podróby, tylko dlatego, że ramiona ich odpowiednio nie dociskają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 11 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 Ja smarowałem smarem, chyba miałem miedziowy pod ręką, następnie rozruszałem ramię, tak żeby sprężyna się "odstała" i smar wszedł gdzie trzeba. Do tego trochę na zawias. Sądzę, że prawie każdy środek smarujący powinien być dobry. Nie robiłem tego w Meganie, bo może u nas sprężyny są lepsze, ale zawsze warto sprawdzić, zwłaszcza jeśli auto śpi pod chmurą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 18 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 Panowie stoję przed faktem dokonanym co do zakupu wycieraczek do Megane III HB, potrzebuję przód i tył (komplet) powiedźcie mi, które mam w końcu kupić bo już mi się z tych stron w głowie poprzestawiało i sam nie wiem co mam myśleć, oryginał czy Valeo ??? Jeżeli oryginał to ten Pan z aukcji dokładnie (proszę spojrzeć) ma 2 wycieraczki na tył i nie wiem którą wybrać, jedna droższa 27,90 zł, druga tańsza 15.90 zł, o ci chodzi ?? Jeżeli Valeo to ten zestaw byłby ok ?: https://allegro.pl/wycieraczki-valeo-first-renault-megane-iii-3-tyl-i6990966395.html A może ktoś ma coś do 100 zł komplet lepszy do polecenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laros Opublikowano 19 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2018 Ja mogę polecić na przód https://allegro.pl/oryginalne-wycieraczki-renault-megane-3-clio-3-i7457909832.html. Pewnie będzie miał też na tył. Dostawa do paczkomatu była bardzo szybka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 5 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 (edytowane) Dnia 9.10.2018 o 21:43, pbet napisał: Wsadziłem je 25.11.2017 przy przebiegu 65800, a teraz mam niecałe 78000 czyli całkiem sporo wg mnie wytrzymały. Wycieraczki mam już do wymiany, przebieg lekko ponad 80k. Nie wytrzymały nawet pół roku. Mażą i skrzypią. Poszukiwania zaczynam od nowa. Czy polecacie innego? Koniecznie jednolita konstrukcja, bez adapterów. Rozważam póki co: Denso Bosch Aerotwin VALEO SILENCIO X-TRM Edytowane 6 Stycznia 2019 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papf Opublikowano 6 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 Ja mam w planach kupić Denso hybrydowe lub HEYNER hybrydowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 6 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 (edytowane) @Papf ale nie ma hybryd Denso na bagnet... Co do Heyner to napisałem pytanie do sprzedającego czy są z adapterami czy fabrycznym mocowaniem bo mam źle doświadczenie z adapterami w Valeo First, a w opisie jest "z mocowaniem do ramienia wycieraczki typu D. Do zestawu dołączony jest komplet adapterów umożliwiający montaż piór na ramionach wycieraczek." A do "Młodego" napisze dziś maila co to za shit sprzedaje, że za pierwszym razem było ok, a za drugim niecałe 3 miesiące i niespełna 3000 km wytrzymały. Edytowane 6 Stycznia 2019 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papf Opublikowano 6 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 @pbet w takim razie kupię HEYNER hybrydowe, nie ma co się zrażać po jednej złej przygodzie A będą to moje pierwsze z adapterami Jak zamontuję (na wiosnę oczywiście) to opiszę je Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 6 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 Do wiosny czekał nie będę. Dobre wycieraczki najbardziej przydają się w zimie... Denso, co prawda hybrydowe mam w służbowej Toyocie. Nie skrzypią, trochę już mażą ale w sumie jestem z nich zadowolony. Z Valeo First byłem zadowolony w MII, przejechałem się w MIII więc może te XTR Silencio (w końcu wyższa półka) będą dobre? Bosha kiedyś miałem w MII, też było ok. Sam nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejmacku Opublikowano 6 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 @pbet a nie miałeś oryginalnych od Renault? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 6 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 @maciejmacku to właśnie o nich mowa od kilku postów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi