Sarna1 Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Z centrali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 W MIV 1,6Sce stanowiło kilka % sprzedaży - dlatego nie opłacało się go trzymać. Po drugie trzeba było dostosować go do norm, a to się po prostu nie opłacało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pum4 Opublikowano 18 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 Przy jakim przebiegu 1.6 TCE zaczyna brac olej ? Bo u mnie przy 38kkm nic nie bierze a regularnie na A4 go przycisne. Fakt, ze leje motula 5w40 po 4kkm 15kkm i 30kkm. Jak ktos liczy ze zalaje olejowy odpad i na nim przejedzie 30kkm z wlaczonym systemem start stop i nie bedzie zlopal, to jest poprostu nierealne. Regulamin forum się kłania - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 18 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 Pisaliśmy o sce 1.6 tce nie ma problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 19 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 Ten motul 5w40 ma gorsze parametry niż taki zam elf 5w40 SXR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geble Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Ja nie potrzebuję lawety, wystarcza mi systematyczna wizyta w serwisie co 2-3 miesiące i wymiana całej skrzyni i turbo po 48k km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 A ja widzialem - ale na LOHR'ze (jak do salonu wieźli) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geble Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Chyba używanego automatu. Nigdy nie miałem problemu z nowym automatem - do czasu aż kupiłem Renie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackowskipatryk Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Dnia 19.05.2020 o 08:21, Pitrek napisał: Ale Motul to olej markowy a Elf ponoć nie, jak twierdzi kolega Andrzej2010. Elf faktycznie jest marką nieco podupadłą, zbankrutowaną po pewnym skandalu, ale nie zmienia to faktu, że robi dobre, moim zdaniem, oleje, które ja od lat stosuję we wszystkich swoich samochodach. Kolego nie wiem dlaczego wzięliście Andrzeja 2010 za wyrocznię w sprawie olei. Widzę że dużo się udziela i pomaga ale w sprawie olei jest zielony jak szczypiorek. Oleje które poleca nie są w niczym lepsze od tych stosowanych przez producenta. Mają tylko lepszą cenę. Jeśli chcesz to poczytaj specyfikację olejową. Nasz polski Specol bije na głowę wszystkie te Valvoline i Motule oczywiście jeśli trzyma te parametry co na papierze. Lej to co zaleca producent zmieniaj co 10 tys i będziesz latał i latał. Mój brat Peugeot em 407 zrobił 300tys na oleju Orlena 5w30 i auto sprzedał znajomemu i dalej jeździ bez napraw silnika a poczytaj to Orlen jest beee filtry Filtrona beee chociaż prawie cała produkcja idzie na Europę. Chyba zostało nam to po czasach socjalizmu kiedy wszystko co nie nasze było lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 No akurat oleje Orlenu i Lotosu są bardzo dobre (według kart charakterystyki) - a w życiu lałem Orlen do któregoś z aut i nigdy się nic złego nie stało. A Filtron wali filtry które potem są sygnowane logo producentów i idą na pierwszy montaż i do ASO - jak ktoś chce sprawdzi do jakich marek to na stronie można sobie poczytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makintosz Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 (edytowane) U nas w firmie są 34 meganki iv w różnych wersjach silnikowych i konfiguracjach wyposazeniowych , najlepszy zawodnik ma już przejechane 340 000 kkm, a najmniej ma 260 000 kkm , jedynie co było robione to głównie oleje, filtry, rozrządy, ogólnie rzeczy eksploatacyjne, w jednym egzemplarzu byla Wymiana dwumasy i pompki sprzęgła, tak to nikt nie narzeka mimo, że większość za Niemcami W zwiazku z powyższym, każde auto ma wady i zalety, vw, kia , Hyundai wystarczy zmienić forum ;)) Edytowane 14 Sierpnia 2020 przez makintosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Pewnie dci. Na nie nikt nie narzeka, walą kilometry i tyle z reszta nie od dzisiaj wiadomo że najlepsze auto to służbowy wóz ;). Jaki by nie był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geble Opublikowano 9 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2020 https://spidersweb.pl/autoblog/usterka-nowego-samochodu-audi-a7/ Przewaga dzięki technice warta 80 koła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 9 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2020 Uhm, całkiem z dupy artykuł bo: Niestety nie wiemy czy to Audi ma silnik benzynowy czy diesla, różnica leży oczywiście w rodzaju wtryskiwaczy i ciśnieniu paliwa. i Nie wyobrażam sobie, że ktoś kto odbiera nowe Audi za 350 tys. zł jedzie od razu zalać je mieszanką oleju opałowego z fryturą i zdechłym szczurem. świadczy tylko o tym że pisał to jakiś dzieciak bez wiary w ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 9 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2020 @Pitrek a wiesz co mówią o kierowcach z diamentem na masce ? To mocno niecenzuralne wiec mogę napisać na PRIV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi