CzechuXX Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Te które powodują zapalanie kontrolki silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Czy są i jakie. Instalacja gaziwa też ma własną diagnostykę choć nie wiele może wnieść do sprawy. Zawór przy reduktorze do kontroli sprawności/czyszczenia. Wtryskiwacze również mogą nie domagać. Tak jak pisał Kol. @CzechuXX w końcu wypalisz uszczelkę lub i zawór. Sprawdź jakie błędy zapamiętał sterownik silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominik0904 Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Czyli rozumie ze dalsza exploatacja samochodu z nienaprawiona usterka moze w przyszlosci przyniesc powazniejsze naprawy takie jak uszczelka pod głowicą.? REGULAMIN Forum się kłania. pkt 5.6, 5.8 - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2021 3 godziny temu, dominik0904 napisał: Uszczelka pod głowicą.? A nawet głowica do remontu. Sprawdź co to za błędy bo nie koniecznie to muszą być krytyczne. W tym momencie tego nie wiemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Patrząc jakie przebiegi wykonujesz to sugerowana usterka może wystąpić już na dniach zwłaszcza, że eksploatujesz auto na LPG. Potrzebujesz sprawnego auta na co dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominik0904 Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Na diagnoze u mechanika umówiłem sie w sobote za niecale dwa tygodnie, wczesniej nie da rady ponieważ ciągle wyjeżdżam służbowo i tylko w soboty mi pasuje. Gdy. Mi zczyta błędy to opisze je w poscie. Od wczoraj pogorszylo sie z odpalaniem, za kazdym razem potrzeba sporo kręcić rozrusznikiem. Nawet nie jest ważne czy samochód stał 30 minut czy 20 godzin, zawsze ma problem. Nie jestem pewien ale chyba bedzie to mialo zwiazek z poziomem bezyny w baku bo pierwszy raz mam tak malo paliwa w baku, może jakieś 5 litrów. Poza tym żółta kontrolka silniczka która swieci od poniedzialku nadal się świeci a wczesniej bylo tak ze przestawała świecić po kilku godzinach. Na moje oko to problem z odpalaniem bedzie zwiazany nie z instalacją LPG ale z filtrem paliwowym, pewnie jest zapchany. Czasem gdy samochod stoi chwile zapalony to bardzo czuc paliwo chociaz nigdzie nie cieknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Filtr paliwa jest tylko zbrubny zamontowany w pompie (siateczka). Często brudne styki zasilające pompę w złączu na baku powodują problemy z właściwym ciśnieniem paliwa we wtryskiwaczach silnika. Stąd mogą być problemy z emisją spalin (żółty serwis) i rozruchem silnika. Ten zapach paliwa z nieszczelnego elektrozaworu oparów tylko to potwierdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominik0904 Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Znalazlem w domu takie OBD II Kiedyś kupiłem to OBDII do forda pumy 1.7 16V w benzynie, czy do mojej meganki 1.4 16V tez powinno pasowac. Jesli tak to jaką aplikacje na telefon polecacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Torque Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominik0904 Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2021 zczytalem bledy za pomoca torqeo P0300 P0302 P0313 - ten błąd jest chyba od tego ze nie widzi paliwa w baku bo nie mam modulatora od gazu, dlatego nie widzi paliwa w baku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Błędy mówiące o wypadaniu zapłonu. Dobrze by było je skasować i czekać na ponowne pojawienie się. Mogą to być stare błędy. Jeśli by ponownie błędy wracały to włączyć licznik wypadania zapłonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Masz wielokrotne wypadanie zapłonów, czyli świece i cewki do kontroli. Błąd wtrysku (żółta lampka) pokazał to prędzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominik0904 Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2021 A co powoduje wypadanie zaplonu np.cewka lub swieca Na ktorym cylindrze jest problem Czyli na 2 cylindrze wymienic swiece i cewke ewentualnie przewód do swiecy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Ewidentnie niedomaga cewka albo świeca na cylindrze drugim. Pozostałe też trzeba sprawdzić. Błąd P0313 jest chyba źle tłumaczony. Poziom paliwa w zbiorniku nie ma nic do rzeczy. Zapłony wypadają losowo na wszystkich cylindrach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Cewka, świeca , wtryskiwacz. Może być też niespełniony warunek zapalenia mieszanki tj za dużo powietrza lub paliwa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi