rafa85 Opublikowano 3 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 Ja wziąłem pakiet przeglądów i gwarancję na 5 lat / 80k km, aczkolwiek przy moich przebiegach skończy się po 3,5 roku:) Ze skrzynią biegów chodzi mi o to, że na 3 bądź 5 biegu przy dodawaniu gazu dźwignia rusza się kilka mm do tyłu, przy odejmowaniu gazu idzie parę mm do przodu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin33892 Opublikowano 3 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 @gokuWięcej zdjęć nie mam, jakbyś chciał więcej zdjęć to ci mogę podesłać na priv ale to dopiero po robocie. Co do przeszyc to masz niebieskie nici na kierownicy, na lewarku zmiany biegów, na hamulcu ręcznym (jeśli zwykły), na fotelach i drzwiach. Ja mam zwykły ręczny bo do elektrycznego nie jestem przekonany (tesciu ma więc miałem okazje podejrzeć). Ogólnie lepsze zdjęcia trzeba żeby dojrzeć wszystkie smaczki z pakietu GT Line wewnętrzny (choćby lepsza gałka zmiany biegów bo standardowa to dla mnie masakra) :] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 3 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 falowanie maski - jeździłem już blisko 180 fragmentami i nigdy nie miałem czegoś takiego jak falowanie maski. Kubełkowe fotele - to mi się akurat nie podoba. Ekran - duży - 9 cali - warto brać. Co do kamery to zalezy czy masz HB czy inną wersja, ja w GrandCoupe sobie nie wyobrażam bez kamery. Pakiet technologiczny - to już kwestia naszego bajeranctwa. Co kto lubi. Skoro nie GT line - to fajna wersja jest bose do tego 1.3 tce - 160 i masz fajne auto za 90 000 zł. Fajnie jeśli będzie automat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin33892 Opublikowano 3 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 Właśnie wie ktoś dlaczego Renault wycofalo ze sprzedaży automaty? W żadnym konfigu i cenniku nie ma już do wyboru automatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goku Opublikowano 3 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 (edytowane) 1 godzinę temu, rafa85 napisał: Ze skrzynią biegów chodzi mi o to, że na 3 bądź 5 biegu przy dodawaniu gazu dźwignia rusza się kilka mm do tyłu, przy odejmowaniu gazu idzie parę mm do przodu. Czyli bzdura, ale dziękuję że o niej wspomniałeś. Przestraszyłem się, że całym drążkiem telepie na prawo i lewo jak w starych samochodach :P 47 minut temu, marcin33892 napisał: Więcej zdjęć nie mam, jakbyś chciał więcej zdjęć to ci mogę podesłać na priv ale to dopiero po robocie. Nic nie musisz wysyłać, te mi wystarczą. Ogromnie Ci dziękuję za te zdjęcia. Meganka wygląda świetnie. Faktycznie tych "smaczków" i przeszyć jest więcej (nawet na podłokietniku). Cóż... Widzę że bez wizyty u dealera, który ma kubełki na stanie się nie obejdzie. Muszę sprawdzić, czy z nimi z przodu na tylnych siedzeniach nie robi się zbyt "klaustrofobicznie". Swoją drogą nawet na domyślnych w pakiecie GT Line felgach samochód wygląda bardzo dobrze. Co do hamulca ręcznego... Też bym taki wolał, ale że korzystam z niego raczej rzadko, to chyba wolę postawić na elegancki design i wybrać tunel z roletą :P Będę musiał się z tym przespać 42 minuty temu, LTar napisał: Co do kamery to zalezy czy masz HB czy inną wersja, ja w GrandCoupe sobie nie wyobrażam bez kamery. Leonem przez 10 lat dawałem radę nawet bez czujników, więc w Megance HB powinienem sobie poradzić z systemem, który jest w standardzie Oczywiście, że kamera to fajna sprawa, ale chyba wolę w tej cenie dobrać coś innego. O jakim pakiecie technologicznym wspominasz? Co do wersji to decyzja podjęta - GT Line. Pozostawała kwestia ewentualnej usterkowości (gdyby się potwierdziły, to musiałbym szukać czegoś u konkurencji) i doposażenia tej wersji (gdybym jednak postawił na Renault). Edytowane 3 Października 2018 przez goku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 3 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 pisałem CI wyżej. Usterkowość we wszystkich autach segmentu klasy niższej jest zbliżona. Występują pierdoły wynikające z produkcji taśmowej i kosztów komponentów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goku Opublikowano 3 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 @LTar: Dlatego użyłem czasu przeszłego - "pozostawała" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KolaLBN Opublikowano 3 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 Goku a moze rozwazysz wersje limitowana sl120?popatrza jakie ma wyposazenie w standrdzie i jaka jest cena.moim zdaniem swietny stosunek do wyposazenia.jedunie ze silnik 115km. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ari1979 Opublikowano 3 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 Jeśli bardzo duży nacisk kładziesz na design zewnętrzny i wewnętrzny, "świeży" wygląd autka itp to Megane jest super opcją. Natomiast jeśli chcesz mieć pod maską "dużo kuni" - to po tym jak z oferty wypadło GT (żal!) z kompaktów w budżecie 90k brałbym Astrę z silnikiem 1.6 200KM w najwyższej wersji wyposażenia. Teraz to już też francuski samochód, tyle że montowany w Gliwicach ;) I w wersji hatchback wyraźnie przestronniejszy z tyłu. Fajne recenzje zbiera tez nowy Civic w wersji 1.5 182KM - choć chyba raczej trzeba przygotowac powyżej 90 tys. Ale co Ci szkodzi zapytać w salonie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pum4 Opublikowano 3 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 Astra 200 konn jest bardzo dobrym autem, matrycowe ledy sa o niebo lepsze od tych w megane. Za 90k pln mozna miec dobite auto. Minus za hydrokinetyk i design wnetrza - tapicerke i ilosc przycisków. Mnie sie tyl samochodu nie podoba. Civic w sedanie jest super z tym silnikiem 180 konnym. Tylko moim zdaniem 100k PLN trzeba liczyc i rabatow bym sie nie spodziewal. Nowy silnik nowa buda etc. REGULAMIN 5.6 literki PL. - mireczek01 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin33892 Opublikowano 3 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 Tak w temacie hondy Civic X, to jest wpis jednego ze świeżych posiadaczy takiej właśnie Hondy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pum4 Opublikowano 3 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 To prawda afera z Type R i cyk rrttttttt dwojeczka chyba nawet nie dobiegla konca. Dla porownania Renault w Talismanach ponoc EDC wymienia bez problemu - smiech czy placz ? REGULAMIN 5.6 literki PL. - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geble Opublikowano 3 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 Mam nadzieję, że w Megankach też wymieniają bez problemu, bo u mnie przy 29k km skrzynia chodzi już ewidentnie gorzej aniżeli na początku. Dużo częściej szarpie przy 1-2-3 i przy redukcji jak się w zakręt wchodzi. Niby nic, ale denerwuje. A w Talismanach wymieniają, bo padają, czy ki uj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chucky80 Opublikowano 3 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 Przypuszczam, że temat falującej maski jest we wszystkich megankach tylko nie każdy zauważył lub nie jechał w "sprzyjających" warunkach. Mi się też wydawało, że temat mnie nie dotyczy. Obserwowałem przy każdej trasie przez jakiś czas, odkąd pierwszy raz ktoś na forum o tym wspomniał. Potem na maskę nie patrzyłem aż do ostatnich wakacji. Prawdopodobnie jechałem przy jakimś bocznym wietrze (?) i maska falowała w okolicy 140km/h. Jednak zaobserwowałem to tylko podczas jednej podróży i od tamtej pory znowu cisza w temacie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pum4 Opublikowano 3 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 up zgadzam sie calkowicie co do zaistnienia szczegopnych warunkow falowania maski. Co do EDC to wymieniali ze wzgledu na dziwne dzwieki i szarpanie. Ponoc dziwne dzwieki to uroda tych skrzyn. Tylko ich jest kilka rodzajow a ja nie wiem ktore gdzie montowali. REGULAMIN 5.6 literki PL. - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi