Gość Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 (edytowane) Ja lepiej jednak oddam do serwisu i wam opiszę jak sprawa wyglądała. Myślę o tych głośnikach i wygląda to tak że są chyba podtopiane. Jak ktoś już tam krecił to niech się wypowie czy jest możliwość odkręcić dystans z głośnikiem dać plaster gumy pod dystans i przykręcić. Jak by tak zrobić to woda zostanie po tamtej stronie i wypłynie odpływami a nie przez dystans i głośnik a następnie przez boczek do samochodu. Edytowane 8 Sierpnia 2020 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PCet Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Dystans jest znitowany do drzwi. U mnie (inaczej niż na zdjęciu powyżej), głośnik jest również znitowany do dystansu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Oki PCet renault to Lipka.Ładnie się wpakowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Czasami lepiej stracić parę koła i uwolnić się od problemu. Sprzedaj diament i kup coś innego. Szkoda życia na zamartwianie się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2020 (edytowane) Jeśli tylko podciekający głośnik jest problemem , czy fotel skrzypiący , to dla średnio ogarniętego człowieka jest to do usunięcia w 2 godzinki. Na placu . Z piwkiem. Pod chmurką. Owszem z wkurza , ale czytając forum Kia , Skody , Subaru czy Volvo widze że tam też mają problemy. I to znacznie większe. Przed chwilą mi wpadło. Merc E klasa to już ponoć renoma. BMW też miało z tym wpadki Przynajmniej w tej kwestii Renault nie ma problemów, co potwierdził mój guru od zabezpieczeń samochodowych Edytowane 8 Sierpnia 2020 przez Komarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Na gwarancji miałem robiony przeciek. Dzisiaj zerknąłem, a z tyłu pod dywanikiem basen pomimo, że od 2 tygodni mamy upały zero opadów. Teraz już jestem po gwarancji i mam pytanie czy jest sprawdzony sposób na wyeliminowanie przecieków tylko, żeby zrobić raz, konkretnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Jak robiłeś na gwarancji to na naprawę i użyte części czas leci od nowa. Masz 2 lata od daty naprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 (edytowane) Co możemy zrobić mając samochody na gwarancji z usterką nie do usunięcia jaką jest przeciek. W serwisie będą tak rozkręcać i skręcać? Jadę w poniedziałek na przegląd i zgłoszę moją usterkę. Edytowane 12 Sierpnia 2020 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2020 21 godzin temu, Laila napisał: Co możemy zrobić mając samochody na gwarancji z usterką nie do usunięcia jaką jest przeciek. Podpal auto przed siedzibą Renault Polska na znak protestu. Albo zażądaj wymiany na towar wolny od wady. Usunięcie tej usterki zajmuje mniej niż godzinę na oboje drzwi. Byłem wczoraj w ASO po spinkę. Pytałem. Odpowiedziano mi że się zdarza i że robią bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2020 (edytowane) Uwaga! Jeśli tak to nie cieszcie się. To co spływa po plastikowym progu na dywanik to tylko % tego co wpływa do samochodu i na dodatek szybko paruje. Spora ilość wody wpływa pod uszczelkę i pod dywanik, a pod nim jest gąbka/pianka (nie wiem jak to nazwać), która chłonie całą wodę. Dodatkowo dywanik jest podgumowany od spodu i wszystko zostaje pod nim. Oczywiście jakieś tam parowanie jest ale bez zdejmowania dywanika i wyciskania wody tej gąbki raczej się nie obejdzie. Właśnie przerabiam osuszanie. Edytowane 8 Grudnia 2023 przez Andon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Badziewie. Byłem na rocznym przeglądzie i medaliki uszczelniali głośnik. Jak długo ne będzie przepuszczał i czy się nie rozleci to się okaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Uwaga 2! Ludzie, zainteresujcie się tematem na poważnie bo to co dzisiaj zobaczyłem to mnie przeraziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2020 No to kurła ładnie - jednym słowem basen w aucie. Dobrze że moja jest wolna od tej usterki. Takie wygniatanie w aucie mało da - żeby było naprawdę skuteczne trzeba wyciągnąć wykładzinę i wyjąć tą gąbko/piankę z auta i ją wysuszyć dokładnie. W przeciwnym przypadku na 100% wystąpią problemy z parowaniem szyb od środka itp. (nie mówiąc po dłuższym czasie o gnijącej podłodze). Renault dało dupy - kto tam w tej fabryce składa te auta (pytanie retoryczne). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Wyrazy współczucia. Też mam to auto, ale bez tej plagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario111 Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Po myjce czy po deszczu tak masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi