Krzychu Opublikowano 6 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2021 Widzę, że sprawa się rozwija, trzymam kciuki za powodzenie! Przypiąłem temat na górze listy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 7 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2021 Kol @pogus napisał wyżej, że otrzymał zaproszenie do serwisu na oględziny przez specjalistów z technicznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemoania Opublikowano 10 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 Panowie, jestem po wczorajszym serwisie serwis nawet nie chce słyszeć o stukających półosiach, mają to w powoażniu, wystosowali pismo w którym napisali że jest to luz technoloiczny i jest to normalna sprawa, porażka... ostanie renault!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 (edytowane) Szanowny kolego, takie właśnie stosują metody żeby oddalić słuszną reklamację. Luz technologiczny może i ma prawo być. Ale absolutnie nie może on generować stuków, puków itp. Przecież inne samochody też mają półosie i nie fundują takich efektów specjalnych. Zachęcam do dochodzenia swoich praw bo to my mamy w tym sporze rację. Im nas będzie więcej tym lepiej dla sprawy. Powodzenia. Edytowane 10 Lipca 2021 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robo_tnic Opublikowano 10 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 Idąc tokiem myślenia wątpliwych fachowców działu technicznego Renault Polska, to wszyscy posiadacze RM IV u których nie słychać stuków powinni reklamować swoje pojazdy gdyż nie mają "luzów technologicznych" co jest niezgodne z założeniem producenta. Koledzy ślijcie pisma do UOKiK inaczej nie zdziałamy nic. Koledzy, poniżej cytat z Wikipedii. Luz - w technice jest to niewielka przestrzeń pomiędzy dwoma współpracującymi z sobą, lub stykającymi się elementami urządzenia, lub konstrukcji. Luz niekiedy jest pożądany (zobacz pasowanie), lecz w większości przypadków jest wynikiem zużycia materiału lub niedokładności wykonania i obniża efektywność urządzenia. W konsekwencji może to doprowadzić do jego awarii, lub nawet zniszczenia. Nic dodać nic ująć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polserio Opublikowano 10 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 A ja sprzedaję swoją megankę i biorę mazdę 3. Kosztuje kupę kasy. Nie wiem, czy dobrze robię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 10 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 Nic się nie martw - w Mazdzie też jakieś szopki są (tylko nie pamiętam z czym dokładnie). No i nie wiem jak teraz z głośności, bo jak 3 lata temu jeździłem na demo to w porównaniu do Meganki to było w niej głośno (szczególnie na tylnej kanapie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 10 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 8 godzin temu, Polserio napisał: A ja sprzedaję swoją megankę i biorę mazdę 3. Kosztuje kupę kasy. Nie wiem, czy dobrze robię. jak już wydajesz kupę kasy to brałbym prawdziwe premium a nie aspirującą do premium Mazdę. W bardzo dobrych pieniądzach kupisz teraz Audi A4. Dają naprawdę świetne rabaty, podobnie na model A3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 11 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 Pany, trzymajmy się tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polserio Opublikowano 11 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 Racja, należy trzymać się tematu. Ale porównajcie sobie cenę Megane IV z Mazdą 3 (w wersji Kanjo za 109 000 zł.). Zwróćcie uwagę na materiały i wyciszenie. I właściwości jezdne. Sorry, ale jeździmy turbotaczką z silnikiem, który trzęsie nami przy każdym naciśnięciu gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz_Meg Opublikowano 12 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2021 Wrzuciłem auto na serwis, na wymianę oleju i przy okazji: Ciekawe co odpiszą ? 12 godzin temu, szwagier24a napisał: Lakier rysuje się od patrzenia. Jak wszędzie, to nie wina Mazdy, to wina ekologii, to samo mam w M4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tswirek Opublikowano 12 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2021 W dniu 31.10.2020 o 14:48, tswirek napisał: numer części po wymianie - i nie stuka, ale wcześniej też miałem spokój przez 25k przebiegu Update: przebieg 38k, czyli dodatkowe 13k zrobione na nowych półosiach - i znowu na wali ... Miałem nieprzyjemność stać/jechać w korku na A1 wczoraj - przy bardzo niskich obrotach (około 1k), włączonej jedynce, praktycznie bez dotykania gazu, całe serie stuków. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz_Meg Opublikowano 12 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2021 Swoją drogą co jest problemem tych półosi? Przeguby? No bo w sumie nie ma co innego w nich hałasować....może problem jest gdzieś głębie j w skrzyni/mechanizmie różnicowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matizek1 Opublikowano 12 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2021 Ja jestem już po wymianie lewej półosi (przebieg 7,5 tys), prawej półosi (przebieg 9,5 tys) i serwis chciał mi znowu wymieniać lewą półoś (przebieg 11 tys.) ale dostali od producenta stopa. Odpisali że wszystko jest ok - ogólnie TTTM. Teraz zgłaszałem że mam stuki nawet przy zmianie biegów z 2 na 3. Szef serwisu stwierdził, że dokonali wnikliwej analizy - wszystko sprawdzili i że nie mają zgody producenta na dalszą wymianę. A przy pytaniu jak można zdiagnozować tą usterkę przy przejechaniu samochodem 100 m (słownie: sto metrów - zrobiłem zdjęcia licznika przed i po) to stwierdził, że na placu przed serwisem potrafi przejechać samochodem na trzecim biegu w pełni otwartą przepustnicą. I jeszcze na pytanie czy kupiłby taki samochód który stuka odpowiedział NO OCZYWIŚCIE. Złożyłem im ofertę sprzedaży ale pozostała bez odzewu. Pełen profesjonalizm. ah francuskie to chyba tylko wino ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vezemir Opublikowano 12 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2021 Mam dwie propozycje aby odrobine pchnąć nasze starania do przodu: 1.Jeżeli ktoś już wysłał list do UOKiK czy mógłby tu wkleić jego treść - zapewne ułatwi to (i jednocześnie zachęci) wielu użytkowników do tego aby także przesłać własną skargę. 2. Proponuje abyśmy udostępniali odpowiedź, którą przesłało Renault Polska koledze POLSERIO pod wszelkimi możliwymi reklamami marki, na forach związanych z marką oraz wszelkich mediach społecznościowych związanych z marką Renault. Może to niedużo ale podobno ogromna jest siła Facebook'a ;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi