yoggie Opublikowano 25 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2021 Witam, od niedlugiego czasu mam problem z odpaleniem samochodu, samochod z dnia na dzien coraz dluzej krecil zanim sie odpalil, ale odpalal. Od wczoraj wcale nie odpala na benzynie. Jedynie odpalajac z lpg czasami zapalal, ale szybko gasl. Udalo mi sie kilka razy uruchomic z lpg i gazujac przez pare minut jak sie samochod rozgrzal to mozna bylo jechac. Filtry paliwa i gazu byly wymieniane niedawno. Czego to moze byc wina? Parownik? Czy sterownik lpg? Prosze o pomoc PS pompa paliwa dziala. Regulamin Forum się kłania pkt 5.6 - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 25 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2021 1 godzinę temu, yoggie napisał: Od wczoraj wcale nie odpala na benzynie. Jedynie odpalajac z lpg czasami zapalal, ale szybko gasl. Udalo mi sie kilka razy uruchomic z lpg i gazujac przez pare minut jak sie samochod rozgrzal to mozna bylo jechac. Zakręć gaz na butli, pojeździj na benzynie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoggie Opublikowano 25 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2021 W dniu 25.07.2021 o 17:44, Andrzej-2010 napisał: Papuga Zakrecilem butle i odpalil od razu na benzynie. Co to moze oznaczac? Regulamin Forum się kłania pkt 5.6, 5.9 - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 25 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2021 Lejące wtryski gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoggie Opublikowano 25 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2021 W dniu 25.07.2021 o 19:33, szwagier24a napisał: Papuga Czyli sama listwa do wymiany?Czy parownika tez moze byc wina? I prośba o wytłumaczenie co tu się dzieje, wtryski działają od gazu jednocześnie i od benzyny tak? Regulamin Forum się kłania pkt 5.6, 5.9 - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 25 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2021 (edytowane) 44 minuty temu, yoggie napisał: Czyli sama listwa do wymiany? Czy parownika tez moze byc wina? Wtryskiwacze gazowe do kontroli/wymiany, Jeżeli parownik ma sporo lat - to poddać go regeneracji; - szczególnie membrana do wymiany, 44 minuty temu, yoggie napisał: wtryski działają od gazu jednocześnie i od benzyny tak? Tak - dozują niepotrzebnie dawki gazu. Edytowane 25 Lipca 2021 przez Andrzej-2010 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoggie Opublikowano 25 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2021 8 minut temu, Andrzej-2010 napisał: Wtryskiwacze benzynowe do kontroli/wymiany, A nie wtryski od LPG? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 25 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2021 Tak; wtryskiwacze gazowe, Generalnie ; instalacja gazowa do kapitalnego przeglądu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 25 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2021 Jak by co to kupuj Barracuda, ewentualnie Yeti lub produkt KME. Hana klepią, Barracuda bezdźwięczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 25 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2021 Prawdopodobnie masz reduktor do roboty. Jeśli masz podstawową wiedzę to zdejmij cienki wężyk który idzie od reduktora do kolektora ssącego od strony kolektora. Zaślep od strony kolektora (może być palcem jeśli masz kogoś do pomocy) i wężyk włóż do szklanki z wodą. Pomocnik niech odpali silnik na benzynie i obserwuj czy idą bąble z wężyka który jest w wodzie. Jeśli zauważysz bąble które idą to masz reduktor do roboty/wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoggie Opublikowano 30 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2021 czy napiecie 10,5V podczas rozruchu na pompie paliwa jest poprawne? bo pompa mi jednak nie rusza i juz nie wiem co sie dzieje Regulamin Forum się kłania pkt 5.6 - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 30 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2021 Tam powinno być przynajmniej 12V przed dokonaniem rozruchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoggie Opublikowano 30 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2021 31 minut temu, jabrze napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - aniewa przed dokonaniem mam 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 30 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2021 Przyciśnij start bez sprzęgła i pompa dostaje zasilanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoggie Opublikowano 30 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2021 15 minut temu, jabrze napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - aniewa tak wlasnie sprawdzam, na pinie od 12v mam 0, a na kolejnym 5v Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi