michal_d Opublikowano 2 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 Dnia 1.10.2020 o 18:17, vic_1 napisał: Po co mnie przedrzeźniasz Masakra jakaś. Regulamin forum się kłania - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satisati Opublikowano 3 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2020 (edytowane) Cudów nie ma, jeśli jednym pomaga, a inny nie - znaczy, że część nowo montowanych półosi jest od razu wadliwa... Innego wytłumaczenia nie widzę. Pewnie jedna z fabryk dostarczająca komponent daje ciała, takie przypadki wbrew pozorom są częste.... Edytowane 6 Października 2020 przez satisati Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robo_tnic Opublikowano 4 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2020 A może nagłośnić sprawę w mediach. Zazwyczaj to pomaga. Renault Polska będzie musiało się do tego odnieść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bryndziorz Opublikowano 7 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2020 Dnia 4.10.2020 o 17:14, Pitrek napisał: A macie gdzieś te wasze odgłosy nagrane? Jak tego nie słychać to będziecie trzeba faktycznie mocno nagłośnić. Kolego Pitrek, widzę, że Ciebie problem nie dotyczy i próbujesz wmówić nam, że takie usterki należy zaakceptować i potraktować jako cechy produktu. Być może pracujesz dla Renault... Nie bądź trolem i nie usprawiedliwiaj producenta. Te stuki to wada i trzeba ją usunąć w okresie gwarancji. Jeśli jesteś bogatym człowiekiem, to kup sobie Bentley'a lub Porsche, przynajmniej nie będziesz się udzielał na tym forum, bo i tak nic nie wnosisz do sprawy. Dla mnie zakup Renault wiązał się z wydaniem wieloletnich oszczędności i nie pozwolę wcisnąć sobie kitu za ponad 70 tys. zł, bo mnie na to zwyczajnie nie stać! Wracając do tematu, to czy komuś usunięto już usterkę w ASO Nawrot w Długołęce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robo_tnic Opublikowano 8 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2020 (edytowane) Dzisiaj postanowiłem troszeczkę poeksperymentować. U mnie już w momencie włączenia pierwszego biegu (pedał sprzęgła wciśnięty, pojazd stoi) słychać pojedyncze stuknięcie. Myślę, że w tym przypadku wadliwość półosi odpada. Problem tkwi chyba w skrzyni biegów. Zastanawia mnie fakt, że problem ten najczęściej występuje przy temperaturach zewnętrznych powyżej 10 stopni. W tym tygodniu jechałem do pracy a temperatura była w okolicach 7 stopni i wydaje mi się, że problem stukania nie był tak uciążliwy. Osobiście staram się zniwelować stukanie kombinacją pedał sprzęgła- pedał gazu, nie zawsze mi to wychodzi tak jak bym chciał, ale czasami przynosi zamierzony skutek. Tak jak pisze Bryndziorz, wszelkie wady powinny zostać usunięte o okresie gwarancyjnym, ale jak widać Renault Polska nie wie w czym tkwi problem, dlatego uważam, że wszystkie pojazdy nawet te po okresie gwarancyjnym a posiadające ten problem powinny również być objęte darmową akcją serwisową. Szybka reakcja ze strony Renault Polska pozwoli na uniknięcie dalszych uszkodzeń naszych pojazdów, bo jak wiadomo, ta usterka z całą pewnością doprowadzi do uszkodzenia innych elementów współpracujących z wadliwą częścią a koszt naprawy będzie kosmiczny. Edytowane 8 Października 2020 przez robo_tnic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 8 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2020 Jak jest niska temperatura to materiały użyte w produkcji, czy metal czy tworzywo, jest rozciagliwe w jakikolwiek sposób, więc nie dziwne, że podczas niskich temperatur coś stuka. Trzeba przyjrzeć się czy to rzeczywiście przez to w sposób taki, że jak jest cieplej albo czy silnik nagrzany, to czy jest nasilenie lub osłabienie dźwięku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robo_tnic Opublikowano 8 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2020 11 godzin temu, Renia08 napisał: Po co mnie przedrzeźniasz Prawa fizyki są mi znane, ale jak wynika z poprzednich postów i moich obserwacji stukanie jest intensywniejsze przy rozgrzanym siniku, czyli wtedy kiedy temperatura w komorze silnika jest większa. Regulamin forum się kłania - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 8 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2020 Bo metal się rozszerza i napierdziela mocniej coś co co o coś zawadza. Norma. Tzn norma w fizyce, nie norma w samochodzie hah. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 9 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2020 Mam to samo co @robo_tnic Jak jest ciepło to coś takiego się pojawia. Dziwi mnie stan płynu hamulcowego w zbiorniczku: jest ponad max w przeciwieństwie do chłodzącego - min. Być może leja dużo więcej płynu hamulcowego a później zbyt mało upuszczają przy odpowietrzaniu hamulców i sprzęgła. Może robią to nie dokładnie. Będę reklamował w listopadzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robo_tnic Opublikowano 10 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2020 (edytowane) To cóż MOŚCI PANOWIE, SZABLE W DŁOŃ!!!!!!!! Ciężka bitwa przed nami. Ja się zastanawiam czy nie "przyziemić" mojej furmanki. Zanim Renault coś wymyśli, to obecna usterka, przy braku właściwej i fachowej reakcji ze strony Renault, narobi większego kipiszu. Kupiłem samochód żeby nim jeździć a nie po to żeby stał w serwisie. 24.10. 2020r. mam pierwszy przegląd gwarancyjny, ciekawy jestem reakcji serwisantów. Edytowane 10 Października 2020 przez robo_tnic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 10 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2020 Powtórzę się ;). Szybciej sprzedać i kupić coś co nie będzie denerwować - ale wcześniej czytać forum danej marki - problemy megane 4 są na tym forum od początku jak model wszedł na rynek ;), i jak widać reno ma to[cenzura] bo ludzie dalej kupują. A potem posty o trzaskach wodzie w aucie, wymianach belek itp itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robo_tnic Opublikowano 10 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2020 8 godzin temu, Sarna1 napisał: Po co mnie przedrzeźniasz Kolego, takich rad to my tutaj nie potrzebujemy. Mam nadzieję, że kolega z Kadjar-em problemów nie ma a przecież jest to pojazd z tej samej "stajni". Problemy były są i będą bez względu na markę i model pojazdu. Jeździłem najgorszym samochodem świata Renault Laguna 2 (królowa lawet) 7 lat i złego słowa o tym samochodzie nie powiem. Tak że daruj sobie kolego te głupie komentarze i mądre rady. Regulamin forum się kłania - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 10 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2020 Głupio to kupić wóz bez rekonesansu......a potem zapowiadać batalie z Reno skoro od 4 lat firma ma to w [cenzura] co dobitnie ukazuje chociażby to forum. Przed kadjarem miałem 2 megene, kadjara 1.2 i captura oraz wiele samochodów innych Marek. Wszystkie renówki, kupione nowe, miały wady z którymi walczyłem, niektóre usunąłem inne pozostawiłem do rozwiązania kolejnemu właścicielowi. Renowce trzeba trochę wybaczyć bo to najtańsze auta w klasie a ich największa zaleta to uroda o ile tak można napisać o samochodzie i dosyć dobre wyposażenie. Chociaż obecnie cenią się wysoko a wyposażenie i jakość wykonania nie nadarzają za konkurencją.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robo_tnic Opublikowano 11 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2020 33 minuty temu, Pitrek napisał: Po co mnie przedrzeźniasz Kolego, tego nie można nie usłyszeć. Tłucze jak cholera. Regulamin forum się kłania - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2020 Bo to trzeba szukać na YouTube ,a nie jutubie. A tak poważnie to zrozum, że ludzie nie wymyślają sobie usterek po to, żeby uprzykrzyć życie serwisom, i przy okazji sobie. Ilość zgłoszeń tej usterki świadczy dobitnie o tym, że problem jest i to poważny. Zresztą większość serwisów próbuje problem rozwiązać przez wymiany półosi i to z pożądanym skutkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi