kowal11102 Opublikowano 25 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 Na zbiorniku bez glebokiej rezerwy robie 600 km.Spalanie wg. komputera 7 l./100 km z dystrybutora tez tak wychodzi.Silnik 1.6 sce w grandtourze. REGULAMIN pkt 5.6 i 5.8 - literki PL - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 25 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 wyniki z domu: żona Meg III 1.2 tce spalanie ok 9-10 jazda tylko po mieście, żona jeździ raczej dynamicznie tata Captur 1.2 TCE polift - spalanie średnie 7-8 litrów teść KADJAR 1.2 TCE - jazda tylko po mieście - spalanie tylko 7 litrów w trasie poniżej 6 - takie wyniki rejestruje komputer i dystrybutor Pewnie zapytacie jak to możliwe że największe auto pali najmniej - odpowiedź prosta - teść jeździ bardzo "dostojnie", jak się chce pocisnąć to samochód musi spalić Nowych samochodów w domu nikt nie "układał" - od razu normalna jazda. Piszę to jako ciekawostkę, silniki wszędzie te same - jedynie Capturowi zabrali 10 koni ale wrażenia z jazdy jakby był najbardziej dynamiczny Dnia 13.03.2018 o 09:34, konwil napisał: To fakt. Zbiornik pojemności samochodu segmentu B... Mnie bardzo odpowiada ca. 60 litrów w Megane II i III. I chyba Megane I też miały ok. 60. To samo mam w Octavii, w II zbiornik 60l, w III z wysiłkiem zatankujesz 45 - i już nie ma szans na dojazd z domu do firmy (540km) autostradą na jednym baku :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superAs Opublikowano 26 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 1.2 Tce. Jak żona jeździ po mieście to samochód spala 9 - 9,5l. Jak ja jeżdżę to komputer wskazuje 8 - 8,5l (W normalnym trybie). Na autostradzie przy 140km/h pali koło 8. Na zwykłej drodze 80-90km/h spali okolo 5,5l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 26 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Jest taka stronka, gdzie można dopisać swoje spalania w megane 4 Polecam zajrzeć: https://www.autocentrum.pl/spalanie/renault/megane/iv/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SATCH Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 15000tyś km, od nowości. Na dotarciu spalanie ok 11-12L, po przekroczeniu 3tyś km, spadło na 8,5 średnio, 80% miasto. Tankuje 98. Jeżdżę po dotarciu głównie w trybie sport. Przy ecodriving również w sport można w mieścię zejść na 7L, ale to ciężka i nudna przeprawa. Na trasie po autostradach 130-150km/h - spalanie w granicach 8-8,3L, na trasie przy prędkościach do 90-110km/h ze spokojem 6-6,5L. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geble Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Podziel się tą taktyką do zejścia na 7l w mieście, bo ja u siebie nie potrafię zejść poniżej 11l w mieście Może po prostu Gniezno nie jest zakorkowane? W Katowicach w okolicach godziny 16 wydostanie się z Centrum czasami graniczy z cudem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosny Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Ja po 5000km w trybie ECO na benzynie 95 - 90%/10% prędkość 115kmh/50kmh zszedłem teraz w dodatnich temperaturach (bez ogrzewania, bez klimy) do 6.1 na komputerze. Dystrybutor pochłonął 6.3l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insaimz Opublikowano 10 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 Po Bydgoszczy na 1.2 TCE 130 żona schodzi na 6,9 litra. Ja na 6,5 litra oczywiście w trybie ECO. Listek trochę mi gaśnie przy ruszaniu. Jakbym pilnował go, żeby nie gasł, to spali 6,3 litra. Może Bydgoszcz taka jest. Żona do pracy ma 14 km w jedną stronę. W drodze do Chorwacji nagralem z żoną filmik, na tempomacie 146, a spalanie w okolicach 7,2 -7,3 litrow, pod wzniesienie 9,3 litra. W drodze powrotnej nagram kolejny filmik i przeanalizuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawlik2 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 Spokojnie da się zejść poniżej 6 litrów ja najmniej spaliłem 5.5 litra i w cale nie jechałem wolno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chucky80 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 Jasne:) 16’’ obręcze, wyłączona klimatyzacja i wiatr w plecy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawlik2 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 Trzeba umieć przyspieszać wtedy wszystko jest możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 10 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 5,8 to wynik do zrobienia w jeździe po płaskich wioskach, niestety na dystrybutorze można się mocno zdziwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chucky80 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 (edytowane) Cytat Trzeba umieć przyspieszać wtedy wszystko jest możliwe. Możesz to rozwinąć? Cytat 5,8 to wynik do zrobienia w jeździe po płaskich wioskach, niestety na dystrybutorze można się mocno zdziwić. Otóż to. Na drodze krajowej w sznurku za ciężarówkami. Ale jak ktoś deklaruje takie spalania w trasie mieszanej z drogami szybkiego ruchu - to chyba liczyć nie umie. Edytowane 10 Czerwca 2018 przez chucky80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flowgrid Opublikowano 10 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 Ostatnia aktualizacja: Codzienna jazda po wiosce Warszawa w korkach to ok. 8,6 l/100 km. Pies wie czemu bo jakiś czas temu było ok. 9,6 l/100 km;). Spalanie w trasie ok. 6,4l/100 km. Jazda spokojna bez szaleństw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 10 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 2 godziny temu, chucky80 napisał: Ale jak ktoś deklaruje takie spalania w trasie mieszanej z drogami szybkiego ruchu - to chyba liczyć nie umie Ja miałem takie spalanie wahające się między 5,8-6,1 w zimie na jednej trasie codziennie po 2 razy, 30% małe miasto 40% droga ekspresowa i 30% drogi poza terenem zabudowanym. Ale to zasługa jazdy 110kmh na ekspresówce i eko przyśpieszania w mieście, normalnie ta sama trasa na jesieni wychodziła mnie jakieś 6,5l/100km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi