Lelupi Opublikowano 18 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 O dużo jeździsz, taki przebieg, no, no... Spalanie przyzwoite, podobne jak w starym silniku 1600. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOJO Opublikowano 18 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 1,6 SCE 115 ,45 tyś 8 litrów ,głównie miasto , styl jazdy ogólnie spokojny ,choć czasem dodam gazu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsxxx Opublikowano 29 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsxxx Opublikowano 29 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 Najmniej dieslem zrobiłem 3,6 z tego co pamiętam. To był Peugeot 207 1.6 HDi 110 KM. Meganką też dałoby radę, aczkolwiek trzeba być bardzo asertywnym Tak dla porównania spalanie drugiej mojej renówki, Captur po lifcie 1.2 TCe 120KM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 29 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 NO to i tak nie jest źle. U nas w tej chwili w Megi jest 8,9l/100. Tylko że żona nie ma lekkiej nogi. Ale w sumie to i tak nie jest zły wynik - w mojej Cegle mam na liczniku 26,2l/100. A przypuszczam że jakbym się postarał to by 3 z przodu była. Najlepsze jest to że licznik pokazuje spalanie Pb, ale na gazie z tankowania wychodzi dokładnie taka sama liczba (ostatnio jeżdżę tylko i wyłącznie w mieście i nie żałuję prawej nogi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsxxx Opublikowano 29 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 Jeździłem Megane RS 280 TCe cały dzień i spalanie zrobiłem niewiele większe od Captura. A mocy 2,5 razy więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 30 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 (edytowane) 22 godziny temu, Pitrek napisał: Pierwszy: śpalanie wg tankowania 6,75 wskazanie komputera chyba 6,3, Drugi: 6,65 spalanie wg komputera 5,9 cały bak na trybie ECO. Oszukuje Cię mniej więcej tak jak mój mnie. Zwykle ja mam na liczniku zaniżone o ~0,5 litra / 100 km. Spalanie licznikowe pokryło się z tym co zatankowałem dopiero podczas wakacyjnego wyjazdu do Chorwacji (2 odpalenia na 1000 km). Niedobrze, musisz go wyczuć, ew. pytaj w ASO, ale mnie powiedzieli, że "to tylko takie orientacyjne wskazania" itp. Meganka II za to pokazuje bezbłędnie do dzisiaj (z 2008). Edytowane 30 Listopada 2018 przez konwil Literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe31 Opublikowano 30 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 23 godziny temu, adamsxxx napisał: Najmniej dieslem zrobiłem 3,6 z tego co pamiętam. To był Peugeot 207 1.6 HDi 110 KM. Meganką też dałoby radę, aczkolwiek trzeba być bardzo asertywnym Tak dla porównania spalanie drugiej mojej renówki, Captur po lifcie 1.2 TCe 120KM Ja w Clio z tym samym silnikiem miałem 8.7 :p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiatr84 Opublikowano 20 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2018 Po zmianie paliwa nr LPG średnie spalanie po około 5000 km - 8,7 l/100 km. Wcześniej na benzynie średnie - 6,9 l/100 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janek Opublikowano 29 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 (edytowane) 6,3 l/100 wg komputera z ostatnich 3 000 km, dużo krótkich odcinków ostatnio. 5,9 l/100 zrobiłem kilka dalszych wyjazdów ostatnio. Edytowane 3 Marca 2019 przez janek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chucky80 Opublikowano 29 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 Garść danych po przejechaniu 17800km: Średnie spalanie dla całego przebiegu - 7,8l. Z tego 74% w trasie, a reszta miasto. Najwyższe średnie spalanie - 10,9l. 100% Warszawa. Najniższe spalanie zanotowane w Warszawie - 9,3l. Najniższe średnie spalanie - 5,4l. W większości po drogach krajowych i jazda emerycka. Moja typowa trasa (50% droga ekspresowa z prędk. ~140km/h, 50% krajówki względnie przepisowo a sporadycznie +10-20km/h) - 6,9l. Przykładowa trasa tylko po autostradach z prędk. ~140km/h, Warszawa - Sopot (A2 - A1) - 8,9l. Wszystkie średnie powyżej, to wartości rzeczywiste, z dystrybutora. Komputer przekłamuje od 0,2 do 0,5l. Rzadko jeżdżę jak emeryt, ale zdecydowanie nie muszę wszystkich wyprzedzać i pierwszy startować spod świateł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosa203 Opublikowano 2 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2019 Miasto Poznań ( tylko ) - 9-9,5 w zależności od korków Trasa ( rodzina + pełen bagażnik-max 110km/h) - 6,2 - 6,7l Przy tankowaniu: śr. spalanie komp: 7,1 dystrybutor 7,5L Jazda spokojna, tryb ECO, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 2 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2019 Rosa te dane wszystkie dotyczą jazdy w trybie ECO?? Jeśli tak to w takim razie ten tryb ECO to tak jak twierdzę - PIC NA WODĘ FOTOMONTAŻ. Spalanie masz prawie jak ja - u mnie w mieście mniej wychodzi bo mam w granicach 8,7l/100. I u mnie (właściwie żony bo to ona jeździ Meganką) ustawione jest PERSO (wszystkie parametry w Neutral, tylko dźwięk silnika podbity na Sport). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosa203 Opublikowano 2 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2019 13 minut temu, MarcinDe napisał: Rosa te dane wszystkie dotyczą jazdy w trybie ECO?? Jeśli tak to w takim razie ten tryb ECO to tak jak twierdzę - PIC NA WODĘ FOTOMONTAŻ. Spalanie masz prawie jak ja - u mnie w mieście mniej wychodzi bo mam w granicach 8,7l/100. I u mnie (właściwie żony bo to ona jeździ Meganką) ustawione jest PERSO (wszystkie parametry w Neutral, tylko dźwięk silnika podbity na Sport). Tak, dane tylko z trybu ECO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2019 1.6 SCe przeważnie krótkie przebiegi kilkanaście km w mieście: średnia z roku - 10 kkm - 8,8 l/100 km W ciągu tego roku 3 trasy: 80 km, 200 km i 360 km W sobotę miałem trasę 500km bez autostrad i ekspresówek czyli prędkość do 120km/h, 5 dorosłych osób - 5,9l/100km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi