vic_1 Opublikowano 18 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2020 W którym ASO Ci wymienili? Masz może numer części? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satisati Opublikowano 18 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2020 (edytowane) ASO w Zamościu (mam o Nich bardzo dobre zdanie), numerów nie mam ale mogę spróbować zobaczyć czy są naklejki.... Edytowane 18 Listopada 2020 przez satisati Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2020 Czy ktoś może wymieniał półosie na gwarancji w ASO Wektor w Bielsku Białej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robo_tnic Opublikowano 18 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2020 (edytowane) 3 godziny temu, satisati napisał: U mnie już przetestowane dokładnie, dłuższa trasa, dobrze nagrzany silnik i jest cicho, więc wymiana półosi pomogła na i w 100%... Brawo, tylko pogratulować i pozazdrościć oczywiście. Edytowane 18 Listopada 2020 przez robo_tnic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemoania Opublikowano 5 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2020 Witam U mnie też wymienione półosie 1,33 140 km, jest ok, w serwisie przyznali że półosie są wadliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_d Opublikowano 5 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2020 Chyba zadzwonię w takim razie do swojego ASO i zapytam czy coś się zmieniło od lata z wyminą tych półosi napędowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemoania Opublikowano 5 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2020 Pitrek, jakie nr półosi Ci założyli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 5 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2020 Numer półosi można odczytać bez ściągania kół, wystarczy koła skręcić w lewo i w prawo. Można było zrobić to podczas wymiany opon. Prosiłem, pisałem o tym wcześniej. Może uda nam się wspólnie ustalić, które półosie stukają a które nie. Później krążą legendy o marce i aucie. Wszyscy płaczą, całe tłumy znawców, ekspertów, którzy narzędzi w ręku nie trzymali i tylko dużo słyszeli. Skoro serwis nie jest w stanie tego ustalić to może nam się uda wspólnymi siłami. Dużo wcześniej umieściłem zdjęcia swoich półosi, które raczej nie stukają. U mnie stuk jest gdy pojazd stoi i wrzucam bieg pierwszy. I to nie zawsze. Ponadto jest jakby luz zasprzęglenie skrzyni a ruch, ruszenie pojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makintosz Opublikowano 7 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 Witam Czy można wymienić tylko przeguby wewnętrzne czy należy całe osie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_d Opublikowano 8 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2020 Dzisiaj rozmawiałem z ASO w Lublinie i niestety ale odmawiają wymiany. Twierdzą, że wymienili kilku osobom i nic to nie pomogło. Pan z serwisu stwierdził, że trzeba czekać na ogólnopolską akcję. Pozamiatane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robo_tnic Opublikowano 8 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2020 Kolego michal_d. Że niby co???? A co zrobią w ogólnopolskiej akcji??? Ja w ubiegłym tygodniu ponownie byłem w swoim ASO, po wcześniejszym kontakcie z Renault Polska, ale niestety temperatura powietrza była w okolicach 0 stopni i żadnych stuków nie było słychać. Jazda wykonana w obecności mechanika i kierownika serwisu. To że nie było ich wtedy słychać nie oznacza jednak, że problem zniknął. O stukach w ASO wiedzą i mają nawet stosowne nagrania (chyba z Renault Polska), muszą je jedynie u mnie usłyszeć, to jest raczej logiczne. Umówiłem się na wiosnę lub mam przyjechać do ASO w każdej chwili kiedy tylko zrobią się głośniejsze. Dla mnie, profesjonalne podejście do zagadnienia przez obsługę ASO, przynajmniej do tej pory . Zobaczymy jaki będzie finał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 8 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2020 Jesteście według mnie za delikatni dla swoich maszyn wiecie że coś ma luz i nasłuchujecie a powinniście mocno katować sprzęty ostrymi startami i szarpaniem - wtedy się rozleci i naprawia na gwarancji, tym bardziej że sprawa wcześniej zgłaszana (luzy), Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_d Opublikowano 8 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2020 Niestety taką dostałem odpowiedź od ASO i też mnie to nie cieszy. Kontaktowałem się również z Renault Polska, chyba gdzieś wyżej umieściłem od niech wiadomość w cytacie i też w sumie nic to nie dało. Porażka całkowita, nie wiem czy wart zmieniać ASO, tam koledze wyżej co pisał wymienili półosie w ASO w Zamościu. Ja tam do nich dzwoniłem jeszcze w lecie bo w sumie mam jeszcze bliżej niż do Lublina ale też mnie zbyli, twierdząc, że lepiej żebym jeździł tak gdzie kupiłem auto czyli Lublin. Powalczę jeszcze z nimi na wiosnę, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 9 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 Normalne że spychają na Lublin - najłatwiej odsunąć od siebie problem. Masz prawo korzystać z ASO gdzie się rzewnie podoba - kumpel spod Niemieckiej granicy kupił w Polsce, ale serwis robi po drugiej stronie granicy (bo robią wszystko bez mrugnięcia okiem) - niestety polska specyfika rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gamerro Opublikowano 16 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2020 Satisati a wymienili Tobie w ASO w Zamościu jedną czy dwie półosie? Bo mi tam wymienili jedną lewą półoś lecz stukanie pozostało w mniejszym stopniu i nie jest tak intensywne jak wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi